De-Fit logo

 

Hotstone massage

 

Hotstone massage is een ontspanningsmassage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van circa 45 graden Celsius.

Voor een hotstone massage worden basaltstenen gebruikt. Basaltsteen is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte lang vast en hebben een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug en helpen bij het ontspannen.

 

De behandeling.

 

De stenen die wij in onze praktijk gebruiken zijn afkomstig uit de zee rond Hawaï. Eb en vloed hebben ervoor gezorgd, dat de stenen glad, rond en wat plat geworden zijn. Terwijl die warme stenen op het lichaam liggen vindt er gelijktijdig, met behulp van eveneens warme en gladde stenen, een massage plaats.

De combinatie van hotstone massage met sportmassage is ook een aanrader. Bijvoorbeeld bij de bekende spierknopen tussen wervelkolom en schouderbladen of bij lage rugpijn en een vastzittende bilpartij. Hierbij gebruiken wij ook technieken uit de diepe bindweefselmassage.

 
Hotstone massage is zeer geschikt bij:

  • Stress
  • Spanningen
  • Spierproblemen
  • Gewrichtsproblemen, zoals reuma en artrose
  • Spier- en/of zenuwpijnen
  • Slechte doorbloeding
  • Vermoeidheid

 
Het effect van een hotstone massage:

 
Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, wat de massage of behandeling veel effectiever maakt.
Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam weer in balans.


Hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten en totaal te ontspannen!

Dé-Fit Massagetherapie
Drieklinken 28
3972 ED, Driebergen-Rijsenburg

 

Tel: 0343-512172
praktijk@defit.nl

 

ma t/m vr 07.50 uur t/m 22.15  uur

 

 

Ons team staat voor u klaar!