De-Fit logo

 

SHIATSU THERAPIE

 

Het doel van Shiatsu is de energie (Qi of Chi), welke in de meridianen stroomt, te balanceren.

Deze Qi voedt het hele lichaam. Het in balans houden van deze Qi is dan ook van groot belang want bij onbalans ontstaan klachten als vermoeidheid, pijn en ziekte.

Shiatsu brengt de Qi weer in balans, zowel lichamelijk als mentaal en zorgt zo voor een optimale gezondheid en moedigt het lichaam aan tot natuurlijk herstel.

Shiatsu beïnvloedt ook het autonome zenuwstelsel en verbetert zo ook de orgaanfuncties.

Na een behandeling ervaren de meeste mensen een diep, kalm gevoel, een verbeterde flexibiliteit en een heldere geest. Veel mensen slapen beter en rusten beter uit.

 
DE BEHANDELING

 

Na een uitgebreide anamnese worden via tong-, pols- en hara (buik) diagnose de tekorten in de organen bepaald. Afhankelijk van de uitkomst wordt een behandelplan opgesteld. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt er druk uitgeoefend op het lichaam.

Deze druk wordt voornamelijk gegeven met de duim, vingers en handpalm, heel soms wordt ook de elleboog, knie of voet gebruikt. De druk wordt gegeven op de meridianen (energiebanen) en drukpunten op die meridianen.

Ook horen zachte strekkingen en rotaties van armen en benen bij de behandeling. U ligt tijdens de massage op een dunne, comfortabele matras. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Het is dan ook aan te bevelen om loszittende kleding te dragen, bijvoorbeeld een joggingbroek en een T-shirt.

Dé-Fit Massagetherapie
Drieklinken 28
3972 ED, Driebergen-Rijsenburg

 

Tel: 0343-512172
praktijk@defit.nl

 

ma t/m vr 07.50 uur t/m 22.15  uur

 

 

 

Ons team staat voor u klaar!