De-Fit logo

 

Sportmassage

 

Sportmassage is een stevige massagevorm die op de spieren gericht is. Er worden diverse massagetechnieken gebruikt waaronder knedingen, effleurages (strijkingen) en fricties (diepe massages) om de spieren te ontdoen van afvalstoffen. De spierspanning neemt hierdoor af, de circulatie verbetert en de spieren voelen soepeler en meer ontspannen aan.


Sportmassage heeft een preventieve werking en zorgt voor een sneller herstel na het sporten of lichamelijke arbeid. Het is geschikt voor mensen die door stress of een verkeerde houding last hebben van spanning, vermoeidheid of stijfheid. Bij rug-, nek- en schouderklachten of hoofdpijn/ migraine is een goede massage aan te bevelen.

 

De behandeling


Tijdens de massage voelt de masseur al snel waar de problemen zitten. Door stijfheid of verkramping van de spieren kan er een opeenhoping van afvalstoffen ontstaan wat voelbaar is als verharding en een soort spierknopen. Deze plekken worden dan ook grondig gemasseerd. Iedere spier van uw lichaam wordt als het ware schoongemaakt en los gekneed waardoor stijf- en stramheid verdwijnt. Uw spieren zullen weer soepel en ontspannen gaan aanvoelen en uiteindelijk zal de spierconditie verbeteren. Ook krijgt u advies mee voor het verbeteren van de lichaamshouding in de vorm van rekoefeningen of spierversterkende oefeningen.

 

Na afloop van de behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken, zodat de losgemaakte afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.
De behandeling werkt behoorlijk door. In de twee dagen na de massage kan men nog lichte spierpijn of vermoeidheid ervaren, daarna is het effect optimaal.

 

Als de ergste klachten verholpen zijn is het raadzaam om één keer per maand een massage te ondergaan als lichaamsonderhoud.
Zo werkt u preventief en zult u klachtvrij door het leven gaan!

 

Dé-Fit Massagetherapie
Drieklinken 28
3972 ED, Driebergen-Rijsenburg

 

Tel: 0343-512172
praktijk@defit.nl

 

ma t/m vr 07.50 uur t/m 22.15  uur

 

 

 

Ons team staat voor u klaar!